Το ορυχείο της Carbosulcis στη Σαρδηνία, το οποίο έχουν καταλάβει περίπου 40 ανθρακωρύχοι, δεν πρόκειται να κλείσει στις 31 Δεκεμβρίου όπως προγραμματιζόταν αρχικά, ανακοινώθηκε απόψε μετά το πέρας σχετικής συνόδου στη Ρώμη στο υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης.

Το ορυχείο «δεν πρόκειται να διακόψει την λειτουργία του όπως προοριζόταν για τις 31 Δεκεμβρίου», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου μετά το πέρας της συνόδου, στην οποία αποφασίσθηκε εξ άλλου να επανεξετασθεί το πρόγραμμα του ορυχείου για την παραγωγή άνθρακα, «προκειμένου να εκσυγχρονισθεί και να το καταστήσουμε συμβατό με τις καλλίτερες τεχνολογίες και ταυτόχρονα οικονομικά αποδοτικό».

Στην σύνοδο, της οποίας προήδρευσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κοράντο Πασέρα, συμμετείχαν ο κυβερνήτης της περιοχής της Σαρδηνίας Ούγκο Καπελάτσι, ο πρόεδρος της επαρχίας όπου βρίσκεται το ορυχείο Σαλβατόρε Τσέρκι και ο γγ του υπουργείου Κλαούντιο ντε Βιτσέντσι.

Ο Καπελάτσι δεσμεύθηκε πως η περιφέρεια θα επανεξετάσει «εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, σε μερικές εβδομάδες» το πρόγραμμα αναδιαμόρφωσης του Sulcis.

Οι ανθρακωρύχοι έκαναν κατάληψη στο ορυχείο την Κυριακή για να εμποδίσουν το κλείσιμό του και έκτοτε παραμένουν σε βάθος 373 μ.